Za sezonu 2013. nudimo široku paletu sadnica jagoda vrhunske kvalitete, privatnih selekcionera tvrtki New Fruits i Geoplant Vivai.  

Sadnice jagoda su dostupne kao: frigo sadnice i zelene kontejnerske sadnice.

Matične biljke za proizvodnju vriježa su u supstratnom uzgoju(bez kontakta s tlom) u zaštićenom prostoru, pod anti insektnom mrežom što jamči iznimno zdrav sadni materijal

U ponudi su slijedeće sorte:

 

 

Alba(NF311)** -Uz Clery, najranija sorta za kontinentalne uvjete proizvodnje. Daleko rodnija. Uz pravilnu agro tehniku urod doseže 1,2 kg po biljci. Pogodna i za organsku proizvodnjuPlod je velik do vrlo velik (25 gr) i ujednačen tijekom cijele berbe. Pokazuje tolerantnost na većinu bolesti.Ponešto osjetljiva na Antraknozu (Colletotrichum actutatum).

Dostupna kao frigo sadnica i kao zelena kontejnerska sadnica

** sorta je pod patentnom zaštitom, neovlašteno razmnožavanje je krivično djelo

 

Asia-(NF421)**-rana sorta,cvjeta 5 dana iza Albe, a berba počinje 3-4 dana iza Albe.Plod je sjajan,velik do vrlo velik (28 gr) Odlikuje je vrlo visoka razina šećera, i odlične organoleptičke karakteristike.Slatka je ubrana i nedozrela.  Tolerantna na većinu fitopatogena. Ponešto osjetljiva na Antraknozu (Colettotrichum acutatum).

Dostupna kao frigo sadnica i zelena kontejnerska sadnica.

** sorta je pod patentnom zaštitom,neovlašteno razmnožavanje je krivično djelo

 

Roxana- (NF205)** Srednje rana sorta.Bujna i snažna biljka prilagodljiva iza siromašna tla. (čak i poželjno). Uvijek jamči visok urod sa prosjekom od 1,5 kg po biljci. Prilagodljiva svim proizvodnim tehnikama. Veličina ploda je vrlo velika (30 gr) što smanjuje troškove berbe. Odlikuje je dugotrajan i privlačan sjaj. Okus je dobar,u jesenskoj proizvodnji odličan. Zahtjeva primjenu kalcij kelata kako bi plod bio podoban za duži transport. Djelomično osjetljiva na Antraknozu (Colletotrichum Acutatum)

Sorta jagode Roxana,  u 2012. ocijenjena je kao najbolje  što se uzgaja na prostoru županije i grada Zagreba.

Ocjena je to potrošača koji su, ove godine u vinotočju Darka Španića na Plešivičkoj vinskoj cesti, kušali 14 sorata jagode. Ocjenjivali su vanjski izgled (veličinu, oblik i boju), fizikalnu kakvoću (čvrstoću, teksturu, sočnost) te okus (odnos šećera i kiselina, aromu i punoću okusa).

Ocjenjivanje proizvođačima pruža ‘sliku zahtjeva tržišta’ te je dobar putokaz u odabiru proizvodnog sortimenta.

Dostupna kao frigo sadnica i zelena kontejnerska sadnica.

** Sorta je pod patentnom zaštitom, neovlašteno umnožavanje je kažnjivo djelo.

 

Syria (NF137)**  Prilagođena je kontinetalnim uvjetima proizvodnje.Struktura ploda,crvena boja pulpe i stalan visoki Brix čine je zanimljivom kako za svježu potrošnju tako i za preradu,dodavanje jogurtima i sokovima.         Cvjeta srednje rano (+5danaAlba) a berba je srednje rana (+6dana Alba).   Plod je srednje velik (24gr) izrazito privlačan, snažne,sjajne,crvene boje pokožice i pulpe ,izrazito privlačnog okusa (7,5/8 Brix) te  dobre trajnosti po berbi. Toleranta na većinu bolesti jagoda a ponešto osjetljiva na  Xanthomonas fragarie (Bakterijska palež lista)

** Sorta je pod patentnom zaštitom, neovlašteno umnožavanje je kažnjivo djelo.

-nastavak slijedi-